logo

Jungle Klimmuur voor de Marnixschool

Terwijl de zomervakantie nog volop bezig is, verandert het schoolplein van de Marnixschool Katwijk ineens in een jungle! Met hulp van enkele vrijwilligers (die de voorbereidingen getroffen hebben en een steiger regelden) heb ik hier een muurschildering gemaakt van maar liefst 4 meter hoog en 12 meter lang. Een groot project!

Bovenop een hoge rolsteiger heb ik eerst de bovenkant geschilderd, met lianen en vogels. Daarna de rest… met grote rotspartijen, een olifant, een tijger en nog meer wilde dieren. Laag bij de grond worden klimgrepen op de muur bevestigd, zodat de kinderen op avontuur kunnen op deze jungle klimmuur. Maar pas wel op voor de krokodil!

Tussen de rotsen zitten hagedissen en een enge vogelspin verstopt. Ook de aap heeft al een naam gekregen: Mischa. Vernoemt naar de congierge (die schijnt op de aap te lijken, of andersom)…

De muur is niet glad, maar bestaat uit gemetselde stenen. Door de vele hobbels, bobbels en voegen was het voor mij een hele uitdaging om alles netjes te krijgen. Maar het is gelukt!

De muurschildering gaat het hoekje om, zodat het van alle kanten op het schoolplein goed zichtbaar is!

Comments are closed.