logo

Plantmotief met kalkverf

Met kalkverf kun je zulke prachtige muurschilderingen maken! Het heeft van nature een heel subtiele kleur en uitstraling, waardoor het goed past bij een stijlvolle inrichting. Om de verschillende mogelijkheden van kalkverf te laten zien, zal ik af en toe een voorbeeld geven. Als eerste een plantmotief geschilderd op een bruine kalkverf wand.

Op dit paneel, dat als voorbeeld dient voor een wandschildering in een woning, heb ik eerst een laag primer aangebracht. Daarna met een grote blokkwast een laag bruine kalkverf. Na drogen ben ik daar overheen gegaan met een waterverdunde laag kalkverf, maar nu heb ik horizontale en verticale vegen gemaakt. Met donkere kalkverf ben ik begonnen het plantmotief uit te tekenen.

Met witte kalkverf schilder ik losse bloemmotieven aan het einde van de stengels. Ik gebruik daarvoor een dun penseel met puntje.

Daarna dik ik de stengels hier en daar nog even aan met de donkere kalkverf. Bij de witte bloemblaadjes laat ik dat weg. Zo krijg je een mooie opvallende bloem op de muur, die door de charme van de kalkverf toch heel mat overkomt. Een grote bloem op de muur zou mooi zijn, maar ook 2 of 3 van verschillende grootte kan een kamer sfeer geven! Wil je zelf aan de slag met deze muurschildering of wil je het laten maken door mij? Stuur even een berichtje, dan help ik je!

 

Comments are closed.