logo

Schoenmakerij Roy-All in Wild-West sfeer

Menig voorbijganger bleef tijdens het schilderen even stilstaan om te kijken. Deze grote muurschildering in de winkel van schoenmakerij Roy-All in Wassenaar valt dan ook goed op! Te zien is een Wild-West tafereel met veranda, cowboys en sadlebags…

 

 

Ik heb deze muurschildering geschilderd in zachte tinten, die goed passen bij de stijlvolle inrichting van de winkel. De panelen van in totaal 2,5 x 3,5 meter zijn eerst bevestigd op de muur en daarna beschilderd tijdens de openingstijden van de winkel. Zodat het voor het winkelend publiek leuk was om een kijkje te komen nemen. Sommige bezoekers kwamen dan ook een paar keer terug om te kijken hoever ik was!

 

 

Diverse tassen en riemen uit de winkel heb ik als voorbeeld gebruikt voor de muurschildering. Er hangen een paar tassen op de balustrade van de veranda. En de cowboy-laarzen verwijzen naar de schoenmaak-service. Links komt een cowboy met een aantal koeien aanstormen.

 

 

Tijdens het schilderen stond een man een tijdje te kijken, waarna hij vroeg waarom ik op een tas aan het schilderen. Hij corrigeerde zichzelf: O nee, je bent een tas aan het schilderen!

 

 

Wie goed kijkt, ziet in de raam achter het winkeltje een schoenmaker zijn ambacht uitvoeren. Het leren schort dat gedragen wordt door de schoenmaker, heb ik buiten aan een paal nageschilderd. De meeste tassen zijn nageschilderd uit de collectie van de winkel, zoals de tassen van Bear Design. Naschilderen van echte voorwerpen vind ik het leukste wat er is! En het maakt de muurschildering uniek.

 

 

In de muurschildering zit ook een grapje verstopt: ergens sluipt een klein slangetje rond. Ik ben benieuwd wie dit detail kan terugvinden. De schoenmakerij Roy-All is te vinden aan de van Hogendorpstraat 131 in Wassenaar.

Comments are closed.